Yin Yoga

Dé uitkomst bij zowel mentale als fysieke klachten

 

Yin yoga is een vorm van yoga waarbij poses voor langere tijd (3-5 min) worden vastgehouden. Yin is een geweldige tegenhanger als je een actief en snel leven leidt, zoals wij westerlingen vaak doen. Ook wanneer je een sterke vorm van yoga of intensieve sport beoefent, kan Yin je balans geven. Met Yin bereik je de diepere lagen van het lichaam die voorbij de spieren komen, waaronder fascia, beter bekend als bindweefsel. Hierdoor worden eventuele blokkades opgeheven waardoor de energie weer vrij door het lichaam kan stromen.

 

Hoewel Yin yoga bekend staat om haar rustige en langzame tempo kan de les als zeer intens worden ervaren. Deze vorm van yoga leert je te vertragen, op de rem te trappen en even een moment stil te staan bij jezelf. Doordat je voor langere tijd in een pose blijft, zul je je moeten overgeven aan de houding om tot een staat van rust en ontspanning te komen.

Medical Yin Yoga

Deze specifieke vorm van Yoga is gericht op het zelf-herstellend vermogen van het lichaam. Het helpt met het verbeteren van je houding en het verminderen van klachten. Denk hierbij aan rug-, nek- en schouderklachten, SI-problematiek, bekken- en heupklachten, RSI, hernia en artrose.

 

Ook bij stress gerelateerde klachten kunnen de medical yogalessen je helpen. Hierbij kun je denken aan een burn-out, moeite met ontspannen, ademhalingsstoornissen, slaapproblemen en vermoeidheid. Technieken uit de Yin Yoga Medicine werken diep door op het bindweefsel. Door het bindweefsel soepel te maken, komt er ruimte in het lichaam en zal je lichaam in staat zijn de probleemgebieden te helen.

 

NB: Medical Yin Yoga wordt alleen 1 op 1 gegeven en is het raadzaam dat er eerst een afspraak wordt gemaakt voor een intake gesprek. Zo kan aan de hand van de concrete klachten een passend advies worden gegeven en een programma op maat worden gemaakt.

Yogavragen? Stel ze hier:

  * Een sterretje geeft een verplicht veld aan

  Yin Yoga (groepsles)

  v.a. € 42,50 p.m.

  Yin is een stijl van yoga waarbij houdingen voor langere tijd (3-5 min) worden vastgehouden. Yin yoga is een geweldige tegenhanger als je een actief en snel leven leidt, zoals wij westerlingen vaak doen. Tevens helpt het bij het verbeteren van je houding en het verminderen van klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten.

   

  Prive Yoga

  v.a. € 75 p.sessie.

  Je kiest voor 1 op 1 sessies;  persoonlijke doelgerichte begeleiding. We gaan tijdens de training in op specifieke behoeften, beperkingen en vraagstukken. We bespreken van tevoren jouw wensen en de verschillende yogastijlen. We maken een programma en gaan ermee aan de slag. De intake en het plan van aanpak zijn kosteloos.

  Yogalessen | Yin & Yang | FGF

  Yin & Yang Yoga (groepsles)

  v.a. € 42,50 p.m.

  In de Yin & Yang yogales word je fysiek uitgedaagd én kom je geheel tot rust komt. Daar waar het bij Yang yoga juist draait om activatie van spieren en het sterker maken van het lichaam, draait het bij Yin yoga juist om loslaten en verzachten. Tijdens de les komt zowel het bewegelijke en dynamische van Yang aan bod als wel onbeweeglijke meditatieve van Yin.

  Hatha Yoga (groepsles)

  v.a. € 42,50 p.m.

  Hatha Yoga, terug naar waar het allemaal mee begon. Ha (zon) en Tha (maan) komt uit het sanskriet.Zo staat de zon voor actie en de maan de verinnerlijking. Tijdens de les worden deze tegengestelde energieën samen gebracht.  Door de adem en de aandacht te verplaatsen naar plekken in het lichaam komt daar het ‘bewustzijn.