Yin & Yang Yoga

Versoepelen en versterken van  jouw lichaam en geest 

 

Yin en yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Actief en passief, zon en maan, vrouwelijk en mannelijk. Dit zijn, zoals in de eerste instantie vaak gedacht wordt, geen tegenpolen van elkaar. Ze zijn juist complementair aan elkaar. Het één kan niet zonder het ander.

 

In de Yin & Yang yogales word je fysiek uitgedaagd én kom je geheel tot rust. Daar waar het bij Yang yoga juist draait om activatie van spieren en het sterker maken van het lichaam, draait het bij Yin yoga juist om loslaten en verzachten.  Tijdens de les komt zowel  het bewegelijke en dynamische van Yang aan bod als wel onbeweeglijke meditatieve van Yin.

Yogalessen | Yin & Yang | Twello

Prive Yoga

v.a. € 75 p.sessie.

Je kiest voor 1 op 1 sessies;  persoonlijke doelgerichte begeleiding. We gaan tijdens de training in op specifieke behoeften, beperkingen en vraagstukken. We bespreken van tevoren jouw wensen en de verschillende yogastijlen. We maken een programma en gaan ermee aan de slag. De intake en het plan van aanpak zijn kosteloos.

Yogalessen | Yin & Yang | FGF

Yin Yoga (groepsles)

v.a. € 42,50 p.m.

Yin is een stijl van yoga waarbij houdingen voor langere tijd (3-5 min) worden vastgehouden. Yin yoga is een geweldige tegenhanger als je een actief en snel leven leidt, zoals wij westerlingen vaak doen. Tevens helpt het bij het verbeteren van je houding en het verminderen van klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten.

 

Hatha Yoga (groepsles)

v.a. € 42,50 p.m.

Hatha Yoga, terug naar waar het allemaal mee begon. Ha (zon) en Tha (maan) komt uit het sanskriet.Zo staat de zon voor actie en de maan de verinnerlijking. Tijdens de les worden deze tegengestelde energieën samen gebracht.  Door de adem en de aandacht te verplaatsen naar plekken in het lichaam komt daar het ‘bewustzijn.

Yang yoga

Yang Yoga bij de Feelgood Fabriek bestaat uit een mix van de wat meer traditionele vormen van Yoga. Elementen vanuit de Ashtanga yoga en Hatha yoga komen aan bod waarbij de hedendaagse nieuwere inzichten (op anatomisch niveau) worden meegenomen. De focus ligt op het sterker maken van het lichaam door te leren hoe je de juiste (vergeten) spieren kunt activeren en hoe je niet-functionele spanning leert los te laten. Er wordt gewerkt met de adem om zo de zuurstofopname van de spieren te bevorderen waardoor verzuring minder snel zal toetreden. Tevens werkt de adem als een anker; om je in het huidige moment, het hier en nu, te houden.

 

Yin Yoga

Daar waar Yang yoga zijn oorsprong in India vindt, doet Yin yoga dat in China. Bij Yin Yoga wordt er dan ook niet gewerkt op spier-niveau maar op bindweefsel-niveau. Er wordt gewerkt op de meridianen en de stroming van Chi, oftewel de vitale levensenergie. Bij Yin Yoga draait alles om ontspanning, rust en herstel. De houdingen worden voor langere tijd aangehouden, hetgeen tot volledige overgave uitnodigt. Om zo in een staat van ontspanning te komen. Door het bindweefsel soepel te maken, komt er ruimte in het lichaam en zal je lichaam in staat zijn de probleemgebieden te helen.

Yogavragen? Stel ze hier:

  * Een sterretje geeft een verplicht veld aan

  Beschikbare lessen

  Beschikbare lessen

  Maandag

  • Hatha Yoga

   -

   Hatha Yoga (Menieke)

  • Yin Yoga

   -

   Yin Yoga (Menieke)

  Woensdag

  • Yin&Yang Yoga

   -

   Yin&Yang Yoga (Menieke)

  • Yin Yoga

   -

   Yin Yoga (Menieke)

  Wil jij graag buiten sporten in de frisse lucht? De Feelgood Fabriek bevindt zich op een unieke afgelegen locatie in Twello waar zowel binnen als (droog onder een afdak) buiten kan worden getraind.