Personal training

Een compleet op jou afgestemd trainingsprogramma

 

Bij personal training gaan wij kijken naar jouw specifieke behoeften. Samen bespreken wij jouw wensen en stellen wij een gepersonaliseerd programma op. Dit kan alleen kickboksen, yoga en/of een combinatie van beide zijn. We stellen alles in werking om samen het best mogelijke resultaat voor jou te behalen. Desgewenst kan dit veel verder gaan dan alleen sport. De Feelgood Fabriek heeft namelijk ook experts in huis op het gebied van voeding en mindfulness. Op deze pagina lees je er meer over.

Personal training in kickboksen

In 1 op 1 sessies gaan we werken aan een gezond en sterk lichaam. Samen zullen we alles uit de kast halen om jouw fysieke doelstellingen te bereiken of zelfs te verleggen. Je krijgt de onverdeelde aandacht en zult versteld staan wanneer je ervaart waartoe je in staat bent.

 

Niet alleen je kracht, lenigheid en conditie krijgen aandacht. We laten kickboksen jou ook mentaal sterker maken. Denk aan je zelfvertrouwen, energie en sociale vaardigheden. En graag gaan we bij de Feelgood Fabriek zelfs nog verder dan dat. We kunnen je persoonlijke trainingen namelijk afstemmen op jouw dagelijkse werk(zaamheden) en benodigde of te doorbreken patronen.

Meer informatie

Waarom personal kickboks-training?

Omdat jij jezelf een doel hebt gesteld. Je wilt iets bereiken, maar vaak nog belangrijker: wat wil je niet meer? Dat is de intrinsieke motivatie. Het kan zijn dat je gaat voor minder onzekerheid, gewicht of moeheid. Een andere mindset of sterker uit je burnout komen.

 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw dieperliggende motivatie nog niet helemaal helder hebt. Dan help ik jou die ontdekken. Een personal trainer is in mijn beleving niet de motivator, want de motivatie komt uit het diepste van jezelf. Ik help jou echter wel de weg uit te stippelen naar jouw gewenste situatie en ik sta je bij tijdens de moeilijke momenten.

 

Wanneer we jou doel helder hebben, maken we een stappenplan. Hierin kunnen meerdere elementen worden opgenomen. Zoals kickboks-oefeningen om het vertrouwen in jezelf en je lichaam te vergroten. Keiharde fitness oefeningen: met een sledge hammer op een tractor band slaan. Of een ijsbad en ademhalingsoefeningen voor mentale overwinningen. Alles lekker in de buitenlucht op het terrein van de Feelgood Fabriek.

Personal training in yoga

Heb jij specifieke klachten of wil je jezelf de kunst & kracht van yoga eigen maken? Dan zal een 10-weeks programma onder persoonlijke begeleiding jou hier ongetwijfeld bij op weg helpen. Samen trainen we lichaam en geest. Denk hierbij aan ontspanningsoefeningen en een juiste ademhaling, maar ook het leren bewegen vanuit een stabiele core waarbij je de lichaamshouding verbetert en kracht opbouwt.

 

Na een uitgebreide intake zal er een plan worden opgesteld voor 10 weken, aangepast op jouw persoonlijke doelen, waarin je op weg wordt geholpen naar fysieke en mentale fitheid. 

Meer informatie

Is Personal Yoga Training alleen voor het verhelpen van klachten?

 

Nee zeker niet! Personal Yoga Training werkt juist goed om klachten te voorkomen. Yoga helpt met het ondersteunen van je lichaam waardoor je je lichaam gezond en klachtenvrij kunt houden.

 

Personal Yoga Training voor sporters

Yoga voor o.a. blessure preventie, sneller herstel na een wedstrijd, betere concentratie, leren omgaan met (wedstrijd) spanning, verbeteren van ademtechniek, omgaan met in- en ontspanning.

 

Personal Yoga Training voor iedereen

Intensieve begeleiding; voor het opbouwen van een thuispractice, als ondersteuning voor het (vele) thuiswerken om zo je lichaam gezond, vitaal maar ook klachtenvrij te houden.

Voeding

Ieder levend wezen heeft de juiste voeding nodig. Voeding als basis energie voor wat je wil en moet doen. Maar het gaat verder dan eten alleen. Het gaat over bewegen, rust, slaap, externe en interne prikkels. Wat laat je binnen? Waardoor laat jij je beïnvloeden en waardoor niet? En nog belangrijker: waarom? Wie of wat inspireert jou? Wat kost energie en wat levert energie op? Ik, Hans, zie dat als drie baterijen:

Een batterij voor lichaamskracht

Het lichaam liegt nooit en geeft bij (chronische) stress duidelijke signalen af. Denk hierbij aan spanningshoofdpijn, a-specifieke rugklachten en vermoeidheid. Vaak worden deze stressklachten genegeerd of ‘verholpen’ met medicatie en ‘stimulerende middelen’ als nicotine, caffeïne en alcohol.

Een batterij voor gevoelskracht

Volg jij je hart? Hoe ga jij om met de emoties van jezelf en anderen? Heb je nog plezier in je werk en wat je doet?

Een batterij voor denkkracht

We piekeren heel wat af op een dag. Hoe verwerk jij alle informatie uit de buitenwe­reld? Wat zeg je tegen jezelf als het tegenzit?

Wanneer één van die drie baterijen leegloopt, zul jij ze op moeten laden of een andere peiler groter moeten maken om te compenseren. Hoe ga je dat doen? Ik help je bij die zoektocht. Ook een voedingsschema kan opgenomen worden in het stappenplan. Voeding moet voor je werken en niet tegen je. Personal training gaat verder dan sport.

 

Voeding leeft

Ik heb meegedaan aan een onderzoek van ‘Voeding leeft‘. In dit onderzoek is voeding de basis voor het verbeteren van leven met een chronische ziekte door middel van andere voeding. Als basis wordt uitgegaan van onbewerkt, vers en gevarieerd eten.  Dit houdt in lekker eten, met voedingswaarden en vezels ten behoeve van een verzadigd gevoel. Vul jij jezelf of voed jij jezelf?

 

Als sporter heb je natuurlijk brandstoffen nodig voor je herstel en spieropbouw. Onze kracht ligt in het vinden van de juiste combinatie en balans.  In de eerste plaats helpen we je met een voedingsplan, maar dat mag geen dieet heten. Samen kijken we naar een leefwijze aangaande voeding, zodat jij zelf in de toekomst juiste keuzes maakt.

Mindset

Hoe bouw je discipline op? Wat beweegt jou? Waar krijg je energie van en wat kost energie? Wellicht breng jij jezelf in posities waar je niet wil zijn. De juiste keuzes vergen wilskracht. In het leven ben je zelf altijd je grootste tegenstander. Tijd om dat gevecht aan te gaan. When life gets though put on your boxing gloves!

 

Focus

Maak afspraken met mij, maar vooral met jezelf, want die brengen jou verder. De grootse vijand is de stem in je hoofd. Die stem zal je doen twijfelen aan jezelf. Alles om je maar in het comfortabele herkenbare gevoel te houden. Er is maar één iemand die de stem kan overheersen en dat ben jij. Hoe graag wil je wat jij voor ogen hebt? Focus op de sport, op wilskracht. Trainen als basis voor het leven.

 

Vechtsport vertalen

Kickboksen leent zich goed voor een vertaling naar de rest van je leven. Vechtsport in de eerlijkheid van de confrontatie. Twee mensen tegen over elkaar. Er is een kader, er is een afspraak, maar er is geen ruis. Het is puur.

 

In vechten zie je, meer nog dan in andere sporten, de transformatie naar de rest van het leven. Hoe je een doel moet stellen, hoe je moet winnen. Daar moet je dingen voor doen, daar moet je dingen voor laten. Daar kom je tegenslagen en obstakels tegen. Je moet er doorheen. Een prachtige metafoor voor de rest van het leven. Trainen speelt daarbij een enorme rol. In vechtsport zie je dat allemaal samen komen. Er moet bovendien een bepaalde soort angst overwonnen worden.

 

Mindfulness

Wanneer jouw doel een sterke(re) mindset is, mogen yoga en mindfulness eigenlijk niet ontbreken. Om deze reden heet het aanbod van de Feelgood Fabriek dan ook ‘BokZen‘, dankzij ervaren trainers met diverse expertises. Het effect van de krachtige combinatie van kickboks– en yogalessen zal je versteld doen staan. Met zowel de nodige inspanning als ontspanning word jij de beste versie van jezelf. Vol zelfvertrouwen, conditie, energie en toch ook innerlijke rust. Een fysieke en mentale veerkracht als nooit tevoren.

Wil jij graag buiten sporten in de frisse lucht? De Feelgood Fabriek bevindt zich op een unieke afgelegen locatie in Twello waar zowel binnen als (droog onder een afdak) buiten kan worden getraind.