Kickboksen voor kinderen Kindersport Twello

Jeugd Kickboksen

Lesprogramma voor jongeren van 12 t/m 16 jaar oud

 

Jeugd Kickboksen is een lesprogramma van de Feelgood Fabriek dat speciaal is afgestemd op jongeren van 12 t/m 16 jaar oud. Dit aanbod biedt tal van voordelen voor zowel de jongeren zelf als de ouders. Verderop lichten we deze voordelen toe. Hoe dan ook is het altijd goed voor jongeren om een doel te hebben. De wil te hebben ergens goed in te zijn en te weten waar zijn of haar interesse ligt. Zodoende bestaat er op meerdere vlakken ruimte voor groei.

 

Op school krijgen jongeren veel prikkels te verwerken. Ook wordt er verwacht te presteren in disciplines waar hij/zij wellicht zelf het nut nog niet van inziet. Dan biedt Jeugd Kickboksen in meerdere opzichten een uitkomst. Kickboksen kan een uitlaatklep of afleiding bieden, maar ook het zelfvertrouwen, doelgerichtheid en vastberadenheid stimuleren. Zo kan kickboksen veel meer betekenen dan alleen ‘een sport beoefenen’. Ervaar het tijdens een proefles of lees eerst meer over de voordelen:

Voordelen & resultaten van
kickboksen voor jongeren

* Klik op de items hieronder voor meer informatie

Zelfbewustzijn & -vertrouwen

Door Jeugd Kickboksen leren jongeren waar hun lichaam toe in staat is en worden lichaam en geest versterkt. Kickboksen zet jeugdigen bovendien geestelijk en lichamelijk stevig in hun schoenen. Na een maand of twee zul je zien dat het gedrag van je kind gaat veranderen. Hij of zij voelt zich meer zeker in de omgang met leeftijdsgenoten en legt makkelijker contact. Jongeren gaan beter in hun vel zitten, worden assertiever en voelen zich energieker.

Een uitlaatklep

Ook is kickboksen voor jongeren een goede uitlaatklep. Jeugdigen kunnen zich niet altijd even goed verwoorden. Hierdoor worden emoties soms ingehouden en dat wordt opgekropte energie. Door flink op een stootzak te stoten en trappen raken ze die energie en emoties beter kwijt. Opgehoopte frustraties en agressie vinden zo, op een gecontroleerde manier, een uitweg. Wanneer ze zich daarna moeten uitdrukken is een deel van de emotionele lading er al af, waardoor het verwoorden van emoties en gedachten hen makkelijker afgaat.

Discipline & respect

Discipline en respect zijn verweven met vechtsport. Op tijd komen voor een training, de continuïteit van het wekelijks trainen, maar ook een training of oefening volhouden. Het hoort allemaal bij discipline. Het groeten van de leraar aan het begin en eind van een training, een partner voor een oefening en na een gezamenlijke oefening. Respect voor een ieder, rekening houden met wie er voor je staat. Jongeren leren kracht in te zetten en kracht te beheersen.

Gezond immunsysteem

Daarnaast is sporten belangrijk voor de gezondheid van pubers, een fitte geest en een boost voor het immuun systeem. De jeugd van tegenwoordig zit doorgaans relatief vaak op een smartphone, achter een computer of voor de TV. Veel zitten is slecht voor een mensenlichaam, maar nog veel slechter voor een jongeren in de groei. Bij de Feelgood Fabriek sporten zij spelenderwijs in de buitenlucht, werkend aan een krachtig lichaam en sterke mindset.

Spelenderwijs leren

Het allerbelangrijkste van alle voordelen aan Jeugd Kickboksen? Het is simpelweg heel erg leuk om te doen en leren! Spelenderwijs leren wij ze de fijne kneepjes en basistechnieken die deze sport zo mooi en divers maken. En dit zonder harde sparingsvormen of wedstrijd gericht training.

 

Het kickboksen wordt aangeleerd door middel van ‘spelboksen’, zonder dat men schade aan het hoofd kan oplopen. Trainingen die het kickboksen benaderen. Deze manier van trainen wordt in Amerika al meer gebruikt, omdat men daar op school al meer met sport en gezondheid bezig is. Ook vanuit olympische boks-teams, die trainingsmethodes hanteren waarin het welzijn van de boksers voorop staat.

Vragen over Jeugd Kickboksen? Stel ze hier:

    * Een sterretje geeft een verplicht veld aan