BokZen Coaching

Coaching die je raakt 

Stel je eens voor: coaching,  jij met bokshandschoenen, het geluid van de stoten en trappen op pads en de geur van de vrije natuur.

Door het gebruik van technieken uit de vechtsport leer en ontdek je nieuwe dingen over jezelf.

BokZen coaching gaat verder dan alleen gesprekken en theorie

Bewust worden door te ervaren.

Wanneer jij uit je hoofd wil moet je het lichaam laten spreken.

Kortom BokZen coaching is een unieke manier van coaching speciaal afgestemd voor mensen die leren door te ervaren.

Feeling is understanding

 

BokZen coaching: mijn verhaal

Vechtsport is mijn passie. De eerste keer dat ik na een kickbokstraining in de kleedkamer zat, voelde ik mij als herboren. De stilte in mijn hoofd, de adrenaline gierde door mijn aders en ondanks dat mijn lichaam trilde van vermoeidheid voelde ik mij volledig opgeladen. Toen wist ik het ; vechtsport is iets heel krachtigs.

 

Achtergrond

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest in het gevangeniswezen. Daar heb ik vele uiteenlopende functies heb mogen bekleden waarin ik zowel personeel als gedetineerden mocht bedienen. Mensen in beweging krijgen wanneer ze ‘vast zitten’, doe je in mijn beleving het beste door ze daadwerkelijk in de benen te laten komen, bokshandschoenen aan te reiken en ontdekken wat beweging voor je kan doen.

 

Om die reden geloof ik in de kracht van ervaringsleren.

 

Een creatieve mindset, mijn liefde voor de sport en de drive om mensen te willen helpen heeft er toe geleid dat ik mijn eigen methode heb ontwikkeld;  BokZen coaching!

Waarom BokZen coaching

Mensen leven vanuit een diepgeworteld gevoel, een emotie,  geankerd in het onderbewustzijn. Dat maakt gedrag zo hardnekkig. Daarom biedt BokZen jou een inspirerende ervaring, waarin je oud gedrag leert herkennen, vervolgens kunt ontdekken wat andere mogelijkheden zijn,  en dus nieuwe inzichten krijgt, die kan je vervolgens koppelen aan een theoretisch kader, waarnaar je nieuw gedrag kunt gaan oefenen. Niet alleen omdat het logisch klinkt, maar ook omdat het goed voelt! Op die manier is verandering een stuk eenvoudiger en leuker.

 

Kickboksen gaat over primair gedrag, automatische reflexen. Doormiddel van bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken uit de vechtsport krijg je inzicht in je gedrag en gevoelens.

 

Komen daar als gevolg vragen uit, dan kunnen we daar over sparren.

Zodat jij de grip op jouw leven kan versterken.

Voor elkaar BokZen!

Als jij iemand bent die het liefst in beweging is, of zit jij in een omgeving waarin je altijd met je hoofd bezig bent, maar je vast loopt in je ratio.

 

Dan is Bokzen het gene dat jij nodig hebt!

 

Wanneer je een plek zoekt om je te uiten. En je opzoek bent naar de diepere lagen. Omdat je weet dat er meer in je zit.

 

BokZen haalt je uit je hoofd en in je lichaam. Waardoor jij jouw gevoel en emotie meer mee laten tellen dan puur alleen je ratio. Omdat balans de basis is zowel in het leven als in de vechtsport.

Why: I rise by lifting others

Diep van binnen wist ik het al.

Maar toen ik het boek vijf talen van de liefde las werd het mij kraakhelder: mijn missie is dienen!

 

Door je een duwtje in de rug te geven en te helpen wanneer je (tijdelijk) vast loopt hoop ik het beste in je naar boven te halen. Te kijken naar dat wat belangrijk voor jou is en je begeleiden op de weg daar naartoe. Onder andere door fysiek uiting te geven aan datgeen wat in het lichaam zit er eruit wil.

How: By being playfull and full of meaning

Je ontdekt meer over iemand door een uur te spelen dan een jaar te praten. – PLATO –

 

Daarom is blijven spelen en ontdekken mijn devies.

Want een mens onthoudt het best wanneer er een emotie aan de belevenis zit, door te blijven spelen en ontdekken wordt leren duurzaam.

Wanneer de les die wordt geleerd een daadwerkelijke betekenis heeft voor een persoon en maakt dat diegene daardoor weer zijn of haar weg kan vervolgen.

 

Op dat moment is mijn missie geslaagd

What: Bokzen coaching

(kick)boksen als therapeutische leerinterventie

 

Mogelijke Thema’s

Emotie regulatie

Grenzen (v)er en herkennen/ aangeven/ bewaken

Omgaan met energie / balans / doseren/ vertragen

Lichaamsbewustzijn

Beheersing

Focus

Anticiperen/ afstemmen

Volgen leiden

Zelfvertrouwen

Uitlaatklep

Burn-out

Klankbord

When life gets tough….

Het leven gaat in fases

Hierdoor ben je onbewust of bewust constant in ontwikkeling.

 

Daardoor verandert je kijk op de wereld,  je werk en je omgeving. Dingen die voorheen energie gaven, doen dat nu niet meer, of kosten zelfs energie. Waardoor je motor lijkt te haperen.  Als gevolg ga je harder werken om vooruit te komen, compenseren, of je krampachtig vasthouden.

 

Je merkt op dat je niet meer in de flow waar je zo haastig naar op zoek bent.

 

Wellicht zit je prima in je vel, maar wil je naar een hoger plan.

 

Stil staan is achteruit gaan. En omdat achteruitgaan meer energie kost dan vooruitgaan merkt je dat wat vroeger voor je werkte je nu energie kost, of zelf blokkeert.

 

Dus is het tijd om los te laten, waarna je kan herijken,  om vervolgens weer te kunnen groeien.

When life gets though put on your boxing gloves!

 

Een BokZen sessie duurt 75 min

Kosten 75 Euro

Wil jij graag buiten sporten in de frisse lucht? De Feelgood Fabriek bevindt zich op een unieke afgelegen locatie in Twello waar zowel binnen als (droog onder een afdak) buiten kan worden getraind.