Hatha Yoga

 

Hatha Yoga is de oudste yogastijl en daarmee de grondlegger voor alle yogastijlen die daar uit volgden.Het is een toegankelijke les waarbij je elementen als Pranayama (ademtechnieken), Asana’s (fysieke houdingen) en meditatie tegen gaat komen. Deze traditionele vorm van Yoga is bedoeld om lichaam, geest en de ademhaling te beheersen en balanceren. Wees welkom om deze vitaliserende les eens uit te proberen!

Yogalessen | Yin & Yang | Twello

Prive Yoga

v.a. € 75 p.sessie.

Je kiest voor 1 op 1 sessies;  persoonlijke doelgerichte begeleiding. We gaan tijdens de training in op specifieke behoeften, beperkingen en vraagstukken. We bespreken van tevoren jouw wensen en de verschillende yogastijlen. We maken een programma en gaan ermee aan de slag. De intake en het plan van aanpak zijn kosteloos.

Yogalessen | Yin & Yang | FGF

Yin & Yang Yoga (groepsles)

v.a. € 42,50 p.m.

In de Yin & Yang yogales word je fysiek uitgedaagd én kom je geheel tot rust komt. Daar waar het bij Yang yoga juist draait om activatie van spieren en het sterker maken van het lichaam, draait het bij Yin yoga juist om loslaten en verzachten. Tijdens de les komt zowel het bewegelijke en dynamische van Yang aan bod als wel onbeweeglijke meditatieve van Yin.

Yin Yoga (groepsles)

v.a. € 42,50 p.m.

Yin is een stijl van yoga waarbij houdingen voor langere tijd (3-5 min) worden vastgehouden. Yin yoga is een geweldige tegenhanger als je een actief en snel leven leidt, zoals wij westerlingen vaak doen. Tevens helpt het bij het verbeteren van je houding en het verminderen van klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten.

 

Hatha Yoga (groepsles)

v.a. € 42,50 p.m.

Hatha Yoga, terug naar waar het allemaal mee begon. Ha (zon) en Tha (maan) komt uit het sanskriet.Zo staat de zon voor actie en de maan de verinnerlijking. Tijdens de les worden deze tegengestelde energieën samen gebracht.  Door de adem en de aandacht te verplaatsen naar plekken in het lichaam komt daar het ‘bewustzijn.

De bron

Deze vorm van Yoga is de bron van alle hedendaagse Yoga vormen die er inmiddels zijn. In de oorsprong werd deze vorm van yoga beoefend door monniken om zo moeiteloos voor langere tijd in meditatie zit te kunnen verblijven.Hiervoor moesten ze het lichaam krachtig & flexibel maken, de ademhaling beheersen om zo uiteindelijk de eeuwige gedachtestroom stil te kunnen leggen tijdens meditatie.

 

Aspecten

Tekenend voor een Hatha les is dat er op de krachtige (Ha) als ook op de zachte( Tha) manier wordt bewogen. De fysieke houding worden ingezet om flexibiliteit, kracht, balans maar ook balans en ontspanning te creëren. Ook komen aspecten als Mudra’s (handgebaren Pranayama’s (ademtechnieken) en meditatie aan bod om je te begeleiden naar een staat van kalmte en innerlijke rust.

Yogavragen? Stel ze hier:

  * Een sterretje geeft een verplicht veld aan

  Beschikbare lessen

  Beschikbare lessen

  Maandag

  • Hatha Yoga

   -

   Hatha Yoga (Menieke)

  • Yin Yoga

   -

   Yin Yoga (Menieke)

  Woensdag

  • Yin&Yang Yoga

   -

   Yin&Yang Yoga (Menieke)

  • Yin Yoga

   -

   Yin Yoga (Menieke)

  Wil jij graag buiten sporten in de frisse lucht? De Feelgood Fabriek bevindt zich op een unieke afgelegen locatie in Twello waar zowel binnen als (droog onder een afdak) buiten kan worden getraind.